Ja, experterna säger ju att chokladen dör ut 2020 på grund av t.ex. torka i Västafrika (läs mer i Aftonbladets artikel här).
Min engelska pojkvän sa något intressant för någon vecka sen att i England så har de satt in en lag att de får inte kalla choklad för choklad om inte den innehåller en viss procentuell mängds kakao. Annars måste den kallas för chocolate flavoured. Det tycker jag är helt rätt. Ska det vara choklad så ska det väl vara riktig choklad, inte 2 % kako och resten socker, typ.
Och som artikeln säger, om chokladen nu dör ut så kommer det bli väldigt annorlunda choklad än vad vi är vana vid. Det kommer bli den där sliskiga chocolate flavoured.
Av all choklad så är väl 70 % den chokladen som är absolut godast. Till skillnad från Marabous mjölkchoklad så kan man ju äta en halv chokladkaka utan att må pyton (inget jag rekommenderar dock). Marabous är gott men det är inte samma sak som när man faktiskt kan känna smaken av kakobönan.
Nu får vi hoppas att dessa påståenden om chokladens död bara är skrönor. Choklad är för gott för att inte existera! 😉